Bøger / skønlitteratur / roman

Sultens hus


Beskrivelse


En ung og belæst universitetsstuderende i Rhodesia beskriver sin håbløse og voldelige baggrund i en township før selvstændigheden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 28. apr. 2017

En ung og belæst universitetsstuderende i Rhodesia beskriver sin håbløse og voldelige baggrund i en township før selvstændigheden. Et hovedværk i afrikansk litteratur, som alle Afrika interesserede bør kende.

Dambudzo Marechera (1952-87) er en kontroversiel forfatter fra Zimbabwe. Han var meget skeptisk over for den nye nationalistiske selvstændighedsregering, der overtog styret fra det hvide Rhodesia. Marechera fik eksil i England, hvor han var optaget på Oxford og her blev hans debutnoveller med titlen "Sultens hus" udgivet i 1979. Jegpersonen, der er en meget belæst universitetsstuderende, fortæller om sin opvækst i en ekstrem voldelig og brutal township, hvor druk og seksuelle overgreb er hverdag. Tillige gennemsyres Rhodesia af en racistisk samfundsopbygning, som kun opildner til yderligere had og vold. Jegpersonen redder kun sig selv takket være litterære citater og et decideret nervesammenbrud.

Et grumt og aldeles mistrøstigt billede på et samfund i opløsning og helt blottet for den mindste rest af menneskelighed. Det er meget stærk litteratur, og stor tak til forlaget for, at vi nu på dansk har dette værk til rådighed.

Lars Bonnevie har også skrevet om Zimbabwe i En grav i vindenVi skal have nye navne, og i 2014 udkom Vi skal have nye navne af zimbabweren NoViolet BulawayoLars Bonnevie har også skrevet om Zimbabwe i En grav i vinden, og i 2014 udkom af zimbabweren NoViolet Bulawayo.


Information

d. 20. maj 2017

af

af

Lone Nikolajsen

d. 20. maj 2017