Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sund på den fede måde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2009

af

af

Conni Boll Christensen

d. 21. dec. 2009

Dansk kogebog henvendt til lånere, der gerne vil spise sundt uden at skulle kaste sig ud i komplicerede kostomlægninger. I bogen findes moderne varianter af velkendte typer af retter med forholdvis få og kendte ingredienser.

Lone Kjær, som er madskribent og uddannet ernærings- og husholdningssøkonom, har tidligere udgivet bestselleren Slank på den fede måde!. Hendes bøger er uhøjtidlige og tager udgangspunkt i lettilgængelige råvarer og almenkendte retter. Bogen indeholder 90 opskrifter på alt fra morgenmad, fastfood, hverdagsmad, dyppelse, dressing og dip til gæstemad og sødt. Bagerst i bogen er der et stikordsregiser og næringsberegninger af alle retterne til lånere, der gerne vil holde regnskab med indtaget af kalorier, protein, kulhydrat og fedt. Opskrifterne, som alle er illustreret med helsidesfotos, er simple, inspirende og ledsaget af en lille personlig kommentar.

Samme rustikke layout som i fx Umoderne mad af Camilla Plum, som også sætter ægte madglæde, faglig viden og god smag i højsædet. Lone Kjær har udgivet flere kogebøger, bl.a. Politikens bog om brød.

Indbydende kogebog med retter, som er nemme at intregrere i de fleste danskeres køkken. Jeg har med stor succes prøvet yoghurt med sød pumpernickel og mango, persillehumus, rugbrødspizza med kartofler & pesto, fyldig blomkålssalat og torskedeller med rodfritter og remo. Garanteret succes hos lånere, der gerne vil lave sund mad uden de helt store teoretiske armbevægelser.