Bøger / faglitteratur

Sunde børn : en sund barndom - gi'r et sundt liv


Beskrivelse


Enkle og overkommelige råd til hvordan vi sikrer vores børn en sund, glad og aktiv barndom som kan danne grundlaget for et godt og sundt voksenliv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lis Pedersen

2007

Bogen henvender sig til forældre med børn i alderen 0-18 år og specielt til dem, der har problemer med kosten og vægten. Den er let at læse og kan fint stå på børn og forældre-reolen.

Manniche er børn og unge-læge og har sidst skrevet Bogen om barnet, 2007. I denne bog beskæftiger hun sig med det generelt sunde liv, som kan og bør være barnets hverdag. Det kræver en varig indsats af forældrene. Det er vigtigt, at barnet får den rette kost, men også vanerne: begræns det stillesiddende, skab gode vaner, brug pc'en med omtanke, dyrk motion og sport gerne hele familien sammen, lav aktive ferier, hav det sjovt sammen. Dette beskrives på Manniches afdæmpede måde, uden løftede pegefingre, derimod med humor og som en god vejviser. Overalt er der små bokse, som giver gode råd eller advarsler. Bogens sidste del indeholder nogle gode råd til forældrene om, hvad barnet har brug for af kost, motion, opmærksomhed m.m. i perioderne 0-1, 1-3, 3-6, 6-12 og 12-16 år. Sidst er der skemaer over taljemål og BMI hos børn.

Der findes mange bøger, der har samme emne, men de er inddelt i perioder, som førskolebarnet, skolebarnet og teenageren. Det gode ved denne bog er, at den netop tager det hele med, og derfor også har overgangsperioderne med.

En god bog som kan bruges mange gange i barnets opvækst. Den har en fejl, der er intet register, man må nøjes med indholdsfortegnelsen.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 12 (2008)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 108, nr. 12 (2008)