Bøger / faglitteratur / kogebøger

Superfood : 100 råvarer du har godt af : sådan finder, tilbereder og nyder du sunde råvarer


Beskrivelse


Budskabet er at spise den ægte vare, ikke fastfood og færdigretter. Ved hver råvare fås oplysninger om næringsindholdet, hvor eller hvordan varen skaffes og hvordan den tilberedes, efterfulgt af en opskrift.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2014

af

af

Conni Boll Christensen

d. 18. feb. 2014

Opslagsbog over 100 sunde råvarer. Bogen er oversat fra engelsk, skrevet i 2009 og henvender sig til lånere med interesse for kostens indflydelse på helbredet.

Glen Matten har en engelsk kandidatgrad i Nutritional Medicine, er blogger og har vundet priser for at formidle viden om sammenhængen mellem kost og sundhed. Budskabet er at spise den ægte vare, ikke fastfood og færdigretter. Han mener, at fokusering på forskellige kure er udtryk for et usundt forhold til mad. Råvarerne er inddelt i afsnittene: Morgenmad, lækkerbiskener, frokost på farten, sund for små penge, sommerglæder, venner på besøg, hurtig mad, dovne søndage, børn, dessert og drikkevarer. Ved hver råvare får du oplysninger om næringsindholdet, hvor eller hvordan varen skaffes, og hvordan den tilberedes efterfulgt af en opskrift med ledsagende farvefoto. Afsluttes med et register.

Bogen Den lille levnedsmiddeltabel har i tabelform oversigter over næringsstoffer i mere end 500 af de mest anvendte fødevarer i den danske kost. Mange bøger omhandler råvarers helbredende virkning fx Mad er medicin.

Nyt bud til hylden med du-er-hvad-du-spiser bøger. Bogen, som oprindeligt er skrevet i 2009, indeholder en præsentation af 100 sunde råvarer og kan anskaffes hvis førnævnte hylde ofte står tom.