Bøger / faglitteratur / opskrifter

Superhelten & prinsessen på ærten spiser også madpakker : inspiration til sunde madpakker og mellemmåltider


Beskrivelse


Inspiration til sunde, sjove og hurtige madpakker til både hverdag og fest, fx til halloween, jul og fastelavn, og til superhelten, ninjaen og den romantiske pige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2013

af

af

Christine Christensen

d. 29. maj 2013

Til forældre, der ønsker ny inspiration til den, til tider, forhadte madpakkesmøring. Kan også bruges af større børn, der selv står for madpakken.

Bogen er skrevet af Anne Ørum Albrechtsen og Stine Junge Albrechtsen henholdsvis skolelærer og diætist. Bogen indledes med et relativt lang afsnit med gode råd om relevante emner som kræsenhed, hygiejne, børn i køkkenet og børns energibehov. Derefter gennemgås de 5 hovedgrupper som madpakken er inddelt i: fisk, grønt, brød, pålæg og frugt. Opskrifterne er lette at gå til og forklaret så større børn også kan være med. Alle ingredienser er nemme at få fat i, og madpakkeforslagene er opdelt i temaer fx en sej Ninja-madpakke eller en flot prinsesse-madpakke. Bogen er gennemillustreret med fotos af madpakker og børn.

Der er kommet flere madpakkebøger de seneste år, men de fleste med et særligt fokus fx Den lille grønne for madpakkespisere af Kirsten Skaarup, der omhandler grønne og vegetariske madpakker eller Moderne madpakker af Morten Skærved, der mest henvender sig til voksne. Denne minder mest om Tag madpakken med : medbragt mad til store og små af Beagle Iuel-Brockdorff.

En madpakkebog med inspirerende forslag til sunde og lækre madpakker. Bogen kan bruges til børn og forældre og til dem, der mangler inspiration til frokosten og madpakken. En god og anvendelig opskriftssamling, der ikke er revolutionerende, men som fint kan supplere samlingen.