Bøger / faglitteratur / opskrifter

Suveræn surprise : et overflødighedshorn af overkommelige opskrifter


Beskrivelse


Opskrifter på retter med overraskelser, nøje udvalgt fra forfatternes tidligere kogebøger, samt nye opskrifter specielt udviklet til denne bog.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 28. okt. 2011

Endnu en suveræn kogebog fra den kendte forfatter, med mange dedikerede fans. Stort format og indbydende knaldrød forside.

Der er tale om en kogebog i større format, end vi tidligere har set i serien. Den er inddelt i årstider og med mange noter og supplerende info om de forskellige ingredienser. Bogen er forfattet i vanlig poppet stil, fuld af billeder (nogle med et lummert billedsprog) og skøre titler. Henvender sig med sine illustrationer primært til kvinder. Som undertitlen "et overflødighedshorn af overkommelige opskrifter" lover, er opskrifterne enkle og lige til at gå til. Når der indgår fx vaniljeis eller honningkage som en del af en opskrift, er det meningen man blot skal købe dem færdiglavet. Som noget nyt kan man servere en del af opskrifterne i omvendte højstilkede glas. Dvs. med indholdet inde i glasset, der er vendt om på en tallerken og også ingredienser arrangeret (oppe) på glassets fod. Det ser sjovt og festligt ud. Retterne er indbydende og farverige, og det er absolut opskrifter, man får lyst til at lave. Som noget nyt indeholder bogen også koder med link til videoer af kokken i aktion. Bagerst findes et kapitel om særlige ingredienser og hvor man køber dem og et kapitel om råvaresæsoner. Der er også emne- og et alfabetisk register i bogen.

Tina Scheftelowitz har udgivet en lang række kogebøger, også i samarbejde med Sonja Bock m.fl. Denne er i samme veloplagte og indbydende stil.

En kogebog for Scheftelowitz' mange fans, der bestemt ikke vil skuffe dem.