Bøger / faglitteratur

Svend! Hvor har du gjort af mine trusser? : små annoncer gennem 100 år og lidt til


Beskrivelse


Samling af rubrik- og stillingsannoncer fra Politiken, som giver et humoristisk øjebliksbillede af danskernes liv igennem 130 år.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. apr. 2014

Målgruppen er kulturhistorisk interesserede læsere. Måske sjov inspiration til en uhøjtidelig tale, sjov på fx et plejehjem/ældrecenter og lign.

"Handyman, 49, kærlig, huslig, søger feminin, varmblodig, velskabt kvinde med hængebarm til seriøst fast forhold". Sådan lyder en af de håbefulde billetmærke-annoncer fra en kulturhistorisk interessant og sjov samling af rubrikannoncer fra Politiken fra 1884 til nutiden. Det brogede spejlbillede af dansk menneskeliv er samlet af Ole Rasmussen, der skriver til Politikens satirespalte "At tænke sig". Som "Brudstykker af livets roman" skriver OL og citerer Tove Ditlevsens "Glæden ved at læse annoncer". Her er tilbud på desinfektions spyttebakker, bølgebadekar, brevbefugtere, "Cykle-Gamasker", korsetter, hyttesko, OTA-gryn, køleanlæg og busturen til Harzen. Her anbefales skotske havregryn til syge børn. Under overskriften "Længsel og håb" karakteristikker som "skrivegal fiaskodigter", "tryllekunstner", "bitter, indesluttet, hård, intelligent". Og en "buttet marxistpige" søger en "Elske-snakke-lyttefyr". Der er "en rigtig kedelig halvgammel pige/enke", en "dame med dårlige nerver", og kvinden som savner en serenade-sanger, der bl.a. skal være et miks af Freud, Spies og McCloud! Hvad der i øvrigt er med Svend og de trusser vil jeg ikke røbe her.

En sjov samling af reklameslogans finder man fx også her Er gulvet grim og skummel så ring til Hummel af Niels Brügger.

Et relativt mindre antal læsere på de fleste biblioteker.


Politiken

d. 27. juli 2014

af

af

David Jacobsen Turner

d. 27. juli 2014


Jyllands-posten

d. 13. maj 2014

af

af

Mikkel Andersson

d. 13. maj 2014


Weekendavisen

d. 15. maj 2014

af

af

Pernille Stensgaard

d. 15. maj 2014