Essays for den ældre og modne læser, som vil nyde forfatterens sproglige stil og overvejelser om samfundslivet i dag.
Denne samling rummer en række kortere og længere essays med tænksomme indsigter og erindringer. Udgangspunktet er således forfatterens egne personlige oplevelser fra en barndom og ungdom, der blev præget af, at hans far i 1944 blev henrettet på åben gade i Glostrup. U.H.P. var kun otte år på dette tidspunkt, og han har senere i livet filosoferet over, hvis nu hans far havde foretaget et svinkeærinde ved at gå en anden vej. Forfatteren bruger sit private og konkrete afsæt til at bevæge sig ud i det almene og analyserer mange emner som fx i det første essay - mobiltelefonernes betydning for menneskers opmærksomhed og indbyrdes relationer. Andre emner han belyser og reflekterer over er barnets identitetsopfattelse, klicheer i krimiserier på tv og provokationer bl.a. i forbindelse med Muhammed-tegningerne.
U.H.P. (f. 1936) er forfatter og jurist og har udgivet romaner, erindringer og essaysamlinger med litterære og filosofiske emner. Senest udkom essaysamlingerne fra 2005 Mens jeg husker og fra 2006 På tværs.
Livsfilosofiske refleksioner og kulturkritiske betragtninger i disse velskrevne essays. Sprogligt er de skrevet i en let og elegant stil og er tilgængelige for alle læsere.