Bøger / faglitteratur / øvelser

Syg men sund og aktiv


Beskrivelse


Illustreret guide til, hvordan man trods sygdom, handicap, alder eller anden svagelighed kan være kropslig aktiv med bedre sundhed til følge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. sep. 2015

En bog om at bevæge sig når man er syg eller sengeliggende. Til de syge på hospitalet, og de sengeliggende eller oppegående hjemme.

Klarlund Pedersen er overlæge og leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed. Zacho er projektleder samme sted. Bogen indeholder øvelser for de sengeliggende, eller oppegående, efter udskrivning fra hospital, men henvender sig især til de indlagte. Bogen indleder med information om vigtigheden af at holde sig aktiv uanset hvad man fejler. Derefter følger træningsformer, der passer til tilstanden sengeliggende eller oppegående hjemme.

Fin lille og velillustreret bog med lette træningsøvelser til de sengeliggende, og med gang- og styrkeprogrammer hjemme og i fitnesscenter i forskellig sværhedsgrad til de oppegående. Øvelserne for de sengeliggende kan udføres med en hovedpude som eneste hjælp. De øvrige øvelser, bortset fra øvelser i fitnesscenter, kan udføres med brug af et tæppe, en stol eller et senge-gærde. Øvelserne egner sig til dem, der kan bevæge sig ved egen hjælp - hvad enten de er sengeliggende eller oppegående.

Klarlund Pedersen har tidligere bl.a. udgivet Motion på receptTræn dig rask som giver forslag til motion i forbindelse med en række sygdomme. Træn dig rask handler om den gavnlige effekt af motion hos ældre med livsstilssygdommeKlarlund Pedersen har tidligere bl.a. udgivet Motion på recept som giver forslag til motion i forbindelse med en række sygdomme. handler om den gavnlige effekt af motion hos ældre med livsstilssygdomme.