Bøger / skønlitteratur / roman

Szort vand


Beskrivelse


Thriller. Det er svært at få job som læge, når man er tidligere medlem af mafian og nu under vidnebeskyttelse. På flugt fra de gangstere, han plejede at slå ihjel for, får Lionel Azimuth tilbudt et job som beskytter af en sexet kvindelig palæontolog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 1. feb. 2013

Læsere af hårdkogte spændingsromaner og thrillere med et godt drive vil føle sig i godt selskab med denne amerikanske roman. Mere kræsne spændingslæsere vil dog sidde tilbage med lidt af en skuffelse, for efter den fantastiske åbning og det lovende mellemspil, udvikler Szort vand sig til en jævn og hurtigt glemt spændingsroman de mange effekter til trods.

Anden spændingsroman af amerikanske Bazell, der er uddannet i litteratur og medicin. Hovedpersonen er igen lægen Lionel Azimuth, Han har tidligere arbejdet for mafiaen, men har fået ny identitet og arbejder nu som læge på et krydstogtskib, da en excentrisk amerikansk rigmand mod en klækkelig honorering beder ham om sammen med en sexet kvindelig palæontolog, Violet, at deltage i en ekspedition, der skal afklare, om der virkelig findes et søuhyre i afsidesliggende og næsten ukendt sø. Lionel og Violet tager af sted, og inden de ser sig om, befinder de sig midt i et voldsomt opgør med forskellige aktører, hvor kuglerne suser om ørerne på dem. Humoren er sort, sproget rapt og kvikt og fortælletempoet højt, men historien mister flyvehøjde og ender i kategorien temmelig usandsynlig.

Omvendte gangstere, der lever i fare for mafiaens hævn, er beskrevet før. Tag nogle af disse og kombiner dem med film som Dødens gab og Crocodile Dundee, og vi er i nærheden af Szort vand.

Hårdkogt og vittig spændingsroman, som starter fantastisk lovende, men ender med at skuffe som en alt for farverig og usandsynlig røverhistorie.