Bøger / faglitteratur / øvelser

Tæt på krise og sygdom : kunsten at gøre en forskel og passe på sig selv


Beskrivelse


Om at være pårørende til et menneske der er i krise eller er syg og hvordan man bedst forholder sig til det uden selv at gå i stykker. Med trin-for-trin guides, spørgelister og nyttige øvelser. Interviews dels med pårørende, dels med sygdomsramte og dels med fagpersoner giver forskellige vinkler på emnet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2016

af

af

Jette Landberg

d. 17. juni 2016

Fin bog om alle de svære situationer man kan komme i som pårørende til mennesker i krise. Her kan man hente støtte, inspiration og gode råd om, hvordan man bedst forholder sig uden selv at gå i stykker.

Det er svært at være pårørende til et menneske i krise. Både når det drejer sig om fysisk eller psykisk sygdom eller død, stiller det store krav. Med bogen her vil forfatteren Lizl Rand vise, hvordan man kan gøre en forskel og samtidig passe godt på sig selv, også til gavn for de pårørende. Først afdækkes hvad ens rolle er som pårørende, hvem der er pårørende, og hvordan man har forskellige roller i forhold til forskellige scenarier. Her er også en række tips til, hvordan man selv kan blive mere robust og lære at bede andre om hjælp. En række interviews dels med pårørende, dels med sygdomsramte og dels med fagpersoner giver forskellige vinkler på emnet.

Der er fokus på rigtig mange varianter af kriser, derfor vil mange pårørende kunne hente inspiration og støtte. Med de mange trin-for-trin guides, spørgelister, nyttige øvelser og interviews kan bogen hjælpe mange.

Benedikte Exners bog Hvorfor hjælpe andre? har samme emne, men henvender sig i lige så høj grad til professionelle hjælpere. Rands bog er direkte til pårørende og adskiller sig med sine personlige historier og konkrete øvelser.


Sygeplejersken

Årg. 116, nr. 12 (2016)

af

af

Jette Bagh

Årg. 116, nr. 12 (2016)


iPraksis

Årg. 4, nr. 1 (2017)

af

af

Michala Eich

Årg. 4, nr. 1 (2017)Informationer og udgaver