Bøger / faglitteratur

Tag med mig væk


Beskrivelse


Beretninger om katastrofale hændelser i det sydlige Italien, der kan relateres til mafiaens indflydelse og retsstatens manglende evne til at håndtere dem, f.eks. om kampe mellem forskellige mafiaorganisationer, lossepladsskandalen i Napoli, korrumperede medier og Berlusconis magtudøvelse. Bygger på forfatterens afsløringer fra det italienske tv-program Vieni via con me.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2013

af

af

Kent Skov

d. 6. mar. 2013

For det brede publikum med interesse for mafiaorganisationerne og andre kriminelle syndikater. Også for journalister og samfundsinteresserede.

RS er jounalist og dokumentarist fra Napoli, og han stod bag bogen Mafiaen i Napoli, der vakte stor opmærksomhed. I forlængelse af den bog indledte RS, der nu lever under politibeskyttelse, et samarbejde med italiensk tvs RAI-3 om en række direkte tv-udsendelser om nutidens mafiasager. I forordet i denne nye bog med dokumentariske essays gør han rede for sine overvejelser inden tv-samarbejdet, som han var lidt skeptisk overfor. Men han argumenterer for åbent at tage den risikofyldte kamp mod de kriminelle organisationer. Udsendelserne blev en uforudsigelig succes med op til 11 mio. seere. RS beretter desuden om kampen mellem de forskellige mafiaorganisationer Camorra, 'Ndraghetaen, Cosa Nostra og om den udfordring, de er for det italienske samfund. I de øvrige essays skriver han indsigtsfuldt om antimafiadommeren Falcone, de sensationslystne medier, om lossepladsskandalen i Napoli, Berlusconis magtudøvelse og om byggesjusk med tragisk udgang ifm. jordskælvet i L'Aquila.

RS' vellykkede Mafiaen i Napoli udkom i 2010. Om mafiaforhold har vi bl.a. Harder: Mafiaens mænd, Søndergaard: Cosa Nostra og Beiter: Mand af ære.

Indsigtsfulde og indignerede essays om en række katastrofale hændelser i det sydlige Italien, der direkte kan relateres til mafiaens indflydelse og retsstatens manglende evne til at håndtere dem.


Jyllands-posten

d. 4. maj 2013

af

af

Jette Elbæk Maressa

d. 4. maj 2013


Weekendavisen

d. 12. apr. 2013

af

af

Morten Beiter

d. 12. apr. 2013