Bøger / faglitteratur / biografier

Tage Frandsen : historien om Danmarks første kendisfrisør


Beskrivelse


Om kendisfrisør Tage Frandsens celebre og dramatiske liv. Bogen kan læses af alle med interesse for dansk jetset.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Louise Urban Andersen

d. 8. okt. 2021

Om kendisfrisør Tage Frandsens celebre og dramatiske liv. Bogen kan læses af alle med interesse for dansk jetset.

Gennem interviews med hovedpersonen og hans omgangskreds beskrives Tage Frandsens liv. Bogen tager afsæt i brylluppet mellem Janni og Simon Spies, idet jobbet som Jannis frisør for alvor sætter gang i Frandsens karriere. Det er historien om, hvordan Frandsen bliver far i en tidlig alder, gennemgår en skilsmisse og finder ud af, at han er homoseksuel. Det er fortællingen om en vennekreds, der næsten går i opløsning i 1980'ernes aids-epidemi, en voldelig barndom og et brutalt hjemmerøveri. Gennem hele bogen berettes om Frandsens mange saloner og talrige celebre, faste kunder. Blandt de interviewede er Dennis Knudsen, Janni Spies og Karsten Bjørn Jensen.

En biografi, som med lige dele glamour og nedture kommer godt omkring Tage Frandsens liv. Forfatteren formår at holde god balance mellem det celebre og de dramatiske begivenheder i Frandsens liv, ligesom han fint sætter begivenheder ind i en samfundsmæssig kontekst.

Der findes ingen andre bøger om Tage Frandsen, men holder man sig inden for branchen, findes fx Jeg dør kun én gang om Dennis Knudsen.