Bøger / faglitteratur

Tango for to : teori og praksis i læreres professionsudvikling


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 16. maj 2008

Temaet for denne udgivelse er synergien mellem teori og praksis i både lærerprofessionen og på læreruddannelsen. Bogen beskriver og analyserer et projekt, hvor folkeskolelærere og seminarielærere arbejder sammen og anvender hinandens teoretiske og praktiske ressourcer for at fremme spændingsfeltet mellem teori og praksis. Derved føres folkeskolens praktiske verden sammen med seminariernes mere teoretiske verden. Målgruppen er derfor både folkeskolelærere, lærerstuderende og seminarielærere.

Bogen er skrevet af både folkeskole- og seminarielærere, som fra hver sin synsvinkel forklarer fordelene ved sammenhæng mellem teori og praksis på både læreruddannelsen og i folkeskolens verden.

Mange pædagogiske bøger til læreruddannelsen har fokus på forholdet mellem teori og praksis. Det være sig både titler skrevet af denne bogs forfattere, som eksempelvis Den autentiske lærer, 2004, Lærer og personlighed, 2006 eller af andre forfattere som Kristensens Didaktik og pædagogik, 2007.

Spændende udgivelse, som kan være med til at opkvalificere sammenhængen mellem teori og praksis både i folkeskolen og på seminarierne. Hvilket kan være til gavn for både læreruddannelsen og selve undervisningen i folkeskolen.


Folkeskolen

Årg. 126, nr. 1 (2009)

af

af

Berit Rydahl Sørensen

Årg. 126, nr. 1 (2009)