Bøger / faglitteratur

Tarok : hesten hele Danmark forelskede sig i


Beskrivelse


Kronologisk historie om travhesten Tarok, som fyldte danskernes liv i 1970'erne og gjorde trav til en af de mest populære sportsgrene i Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. nov. 2013

Potentiel pænt stor målgruppe blandt læsere af biografier, hesteinteresserede, og de som ønsker at vide mere om det kulturelle og folkelige fænomen Tarok efter at have set den aktuelle film.

Som dreng i 1970'erne og vild med heste har Tarok en speciel plads i mit hjerte. Med denne underholdende og velskrevne biografi om travhesten Tarok er man som læser godt underholdt og på vej ned ad den "nostalgiens landevej", hvor man næsten er tilbage til dengang, man sad klinet til fjernsynet (det hed det dengang) og så Tarok i suveræn overlegen stil vinde fantastiske 111 løb ud af 165. Og det vel at mærke i konkurrence med de absolut allerbedste travheste fra dengang. Det er naturligvis også historien om menneskene omkring den firbenede ualmindeligt smukke og fotogene travhest. Biografien følger kronologisk historien med stemningsfulde ord, så man næsten er med i stalden dengang, hvor hingsteføllet efter hoppen Tina Virup og hingsten Pay Dirt, er på vej. Og vi er med, da Taroks alt for korte 7-årige liv afsluttes. At Tarok var og er noget specielt vidner fx et citat fra en fan, lægen Ida Jakobsen, om:" Der var engang en konge/ Hans liv blev et alt for kort lysglimt i en grå hverdag/ Men i vore hjerter lever han videre som den gyldne drøm om et tabt paradis/ Tak Tarok".

Sammenlignelig med Kjældgaard: Tarok, 1977, som sikkert for længst er væk fra bibliotekerne. Derfor er denne velkommen.

Underholdende biografi, der kalder på de nostalgiske følelser. Læsere på alle biblioteker.