Bøger / faglitteratur / øvelser

Væk med appelsinhuden på 10 uger


Beskrivelse


Gennem Effekt-programmet gives trin for trin beskrivelse til at få appelsinhud til at forsvinde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anne Grete Jacobsen

2007

Målgruppen til denne bog er alle os, der i større eller mindre grad har appelsinhud, og if. Birgitte Nymann er det 90 % af alle kvinder.

Nymann er en flittig forfatter, hun er fast skribent i I form og har udgivet mange træningsbøger og dvd'er om bl.a. pilates, effekttræning og stavgang. Efter indledningen om hudens anatomi og fysiologi og dermed en forklaring på hvad appelsinhud er, følger gode råd om kost og træning, som tilsammen kan få appelsinhuden til at forsvinde eller blive mindre. Kostrådene går bl.a. på at drikke vand (1/3 af kropsvægten i dl), at spise så meget rå mad som muligt, og at undgå gluten, sukker og kunstige sødemidler. Træningsprogrammet tager udgangspunkt i øvelserne fra effektprogrammet, som træner hele kroppen igennem og skal udføres langsomt og kontrolleret. Øvelserne kan udføres overalt uden brug af redskaber eller hjælpemidler. Hver øvelse er forklaret grundigt i tekst og trin-for-trin fotos, og jeg vil tro, de fleste kan lave øvelserne.

Vi har en del bøger om at leve sundt og slanke sig, ligesom der er mange om træning af kroppen med fokus på at styrke musklerne og øge konditionen, bl.a. i bøgerne om pilates, men der er ingen, der på samme måde fokuserer på, hvordan man via træning får en smukkere hud.

I starten af bogen er der vist billeder af 3 kvinder, inden de begyndte på dette 10-ugers program og efter 10 ugers træning, og der er en tydelig forskel. Så er man motiveret, er dette en brugbar bog, som kan supplere de mange andre bøger om kost, motion og sundhed.