Bøger / faglitteratur / billedværker

Team Rynkeby : cykling, sammenhold og en god sag


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med 10-års jubilæet for Team Rynkeby.

Om Team Rynkebys succes som motions- og velgørenhedsarrangement, som i dag involverer 589 motionscyklister på 11 hold, der kører turen på 1200 km til Paris og samler ind i millionklassen til Børnecancerfonden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. juli 2011

Målgruppen er læsere af biografier om sportsfolk eller om sportsbegivenheder. Bogen kan muligvis formidles lidt bredere med udgangspunkt i cykelholdets status som kulturelt fænomen.

2 forfattere fortæller her den fascinerende historie om det meget anderledes cykelhold "Team Rynkeby". Ideen om at cykle fra Danmark til Paris opstår, da en af de oprindelige initiativtagere får konstateret rygerlunger. Han foreslår sin ven og læge en cykeltur til Paris. Læge Hansen udbeder sig forståeligt en tænkepause. Vinter følger sommer og efter julefrokosten på mosteriet Rynkeby får den lidt flyvske fynske ide konkret tråd, da direktøren støtter med 50.000 kr. og juice at drikke under forudsætningen af at holdet har mindst 10 deltagere. Og resten er så en rigtig positiv historie, hvor Team Rynkeby i 2011 for tiende gang hjuler til Paris. At det er en succes kan fx læses af donationerne til Børnecancerfonden som i 2002 er 38.000 kr. og i 2010 stærkt på vej mod 5 mio. I samme periode er antallet af ryttere steget fra 11 til 311. Holdet består i dag både af kendte og ukendte ryttere. I 2010 er yngste deltager en 18-årig gymnasieelev og den ældste en 75-årig pensionist. Et kapitel har fx overskriften "Statsministeren i sadlen". Begge forfattere har selv deltaget flere gange.

Der findes en del bøger om den mere professionelle del af cykelsporten, men ikke andre bøger om Team Rynkeby.

Sympatisk portræt af et velgørende projekt, der har læsere på de fleste biblioteker.