Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Tegner : 100 år i Rusland


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstillingen Statueparken - når virkeligheden overgår fantasien på Rudolf Tegners Museum & Statuepark.


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 21. nov. 2017

Der findes et sted i Danmark der kaldes Rusland. 21 personligheder fortæller om det særlige sted og dets statuepark. For alle der interessere sig for Danmarkshistorie og kunst.

"Tegner" er titlen på denne bog. Tegner er også navnet på kunstneren Rudolph Tegner, der i 1916 etablerede en statuepark og senere byggede et museum, i et område kaldet Rusland ved den nordsjællandske kyst ved Dronningmølle. I denne bog fortæller forskellige personligheder om deres møde med - og tanker om stedet, akkompagneret af fotografier af Henrik Sylvest. I bogen findes forord af Borgmesteren, Kim Valentin, fra Gribskov Kommune og bestyrelsesmedlemmer fra Rudolph Tegners Museum og Statuepark. Videre er der de 21 beretninger, et afsnit om bidragsydere, en værkoversigt, noget om området og sidst en litteraturoversigt.

Bogen er let at gå til, hverken kunstelitær eller videnskabelig i tonen. Tekststykkerne, tilhørende de afbilledet statuer, er personlige - ofte korte - fint beskrevne tanker og indtryk. Bogens udtryk er yderst smukt. Den er fremstillet i et stofligt materiale og holdt i grå og hvide toner, med undtagelse af bogens farvefotos - der dog alligevel holder sig i de grå nuancer. Virkelig veludført værk, der næsten ville kunne gøre sig som coffee table book.

Om Tegner og hans kunst findes fx også: Ukendt landskabTegner og kvinderne og Tegner og kvinderneOm Tegner og hans kunst findes fx også: Ukendt landskab og .


Politiken

d. 15. jan. 2018

af

af

Peter Michael Hornung

d. 15. jan. 2018


Jyllands-posten

d. 31. dec. 2017

af

af

Lars Ole Knippel

d. 31. dec. 2017Informationer og udgaver