Bøger / faglitteratur til børn

Tematisk Danmarkshistorie


Beskrivelse


Gennemgang af forskellige temaer i Danmarkshistorien fra oldtiden frem til nutiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 18. mar. 2019

En lidt anderledes historiebog, der gennem forskellige temaer beskriver en historisk udvikling fx omkring "Transport, veje og kommunikation". Bogen henvender sig til alle fra 10-årsalderen.

Bogen indeholder en række forskellige temaer fx "Billedsten, runesten og andre mindesmærker" hvor den historiske udvikling går fra runesten over helleristninger til statuer af fx H.C. Andersen. "Beboelse","Handel og byerhverv", "Kirker, klostre og religiøse kultsteder" er eksempler på andre temaer. Temaet "Vand, vind og energi" begynder med brøndenes fremkomst over vandforsyning, kloakker, vandtårne til havvindmøller.

En meget indbydende bog med et gedigent bogudstyr og imødekommende layout. På samtlige sider er der flotte farvefotos, der på bedste vis støtter op om teksten. Teksten er velformuleret og bogens mange afsnitsinddelinger giver et godt overblik. Bogens tematiske opbygning er meget spændende, og vil helt sikkert appellere til mange læsere fx er kapitlet "Skibsfart, havne mv." særdeles interessant, da vand altid har spillet en stor rolle for Danmark.

En anderledes historiebog er På skolebænken der dog kun har et enkelt tema og er lidt lettere.