Bøger / faglitteratur

Teorier om international politik og zombier


Beskrivelse


Med udgangspunkt i den tænkte situation, at verden er blevet udsat for et zombieangreb, gives et overblik over hvordan forkellige skoler inden for international politik vil reagere og hvad konsekvenserne vil være for en nations indenrigspolitk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 15. dec. 2014

Hvordan ville forskellige politiske teorier beskrive og håndtere en situation, hvor verden var truet af zombier? Studerende og universitetsfolk får her en utraditionel indgang til international politik.

Drezner er amerikansk professor i international politik. Han giver først en seriøs gennemgang af eksisterende zombi-litteratur og zombi-film, for at finde ud af, hvad det er for udfordringer Verden vil stå over for, den dag de døde vandrer levende omkring som kødædende robotter. Dernæst diskuterer han så, hvad de forskellige teorier om international politik: liberalistiske, neokonservative og konstruktivistiske, måtte forventes at forudse i den tænkte situation.

Drezner bruger zombi-scenariet konsekvent, og med et glimt i øjet, og det pædagogiske greb vil givet hjælpe studerende med at få indblik i vanskeligt tilgængelige områder af teorien om international politik. Teksten igennem er der mange fodnoter med henvisninger til både zombi-litteratur og politisk/teoretisk ditto, men en litteraturliste, der kan opløse de korte referencer, ses ikke.

Blandt mere traditionelle titler om international politik er Verdens syv udfordringerKrig og fred i det 21. århundrede, der er på gymnasieniveau, og Krig og fred i det 21. århundrede, på universitetsniveauBlandt mere traditionelle titler om international politik er Verdens syv udfordringer, der er på gymnasieniveau, og , på universitetsniveau.