Bøger / faglitteratur

Terapi i øjenhøjde : integral psykoterapi i praksis


Beskrivelse


En introduktion til integral psykoterapi: En forståelse af det menneskelige sind, som forener psykoterapi med spiritualitet, og dermed samspillet mellem krop, sind og ånd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 27. jan. 2016

Introduktionsbog til integral psykoterapi for fagfolk. Interesserede lægfolk, som kender til Wilbers integral teori samt psykoterapi, kan læse med.

Ingersoll er professor i rådgivende psykologi. Zeitler har undervist i integral teori og integral psykologi. Integral psykoterapi er en ramme for forståelsen af sindet, som forener psykoterapi med spiritualitet. Forfatterne bruger Ken Wilbers integrale teori og hans basismodel AQAL (alle kvadranter, alle niveauer) samt hans begreber udviklingslinjer, (bevidstheds)tilstande og typer som teoretisk model i forklaringen af den integrale psykoterapi, som forholder sig til samspillet mellem krop, sind og ånd og omfatter flere psykoterapeutiske tilgange. Cases illustrerer nogle modeller, og der gives et historisk rids med nedslag på væsentlige retninger og personer.

De to forfattere har en dyb viden om integral psykoterapi, og de formidler deres stof "indefra" dette dyb. Bogen bærer præg af, at de har skrevet hver deres kapitler: der er ikke en logisk fremadskridende fremlæggelse af stoffet. Bogen er velegnet til dem, der har forforståelse. De, der ønsker et helikopterperspektiv må læse andetsteds.

Formans En guide til integral psykoterapi har en letforståelig introduktion til Wilbers teori og giver vejledning til terapeuter, der vil anvende den integrale model i psykoteraterapeutisk praksis. Den er sprogligt lettere tilgængelig end denne.