Film / fiktion / drama

Terraferma


Beskrivelse


Fiskerne Filippo og hans farfar fra en lille siciliansk ø, får en dag øje på en båd fyldt med illegale indvandrere og lovlydigt giver de kystpolitiet besked. Men da der pludselig er nogen, som hopper i vandet, er det pludselig havets lov, der gælder.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2013

af

af

Jane Anja Ankerstjerne

d. 22. feb. 2013

Filmen henvender sig til et kulturelt voksent publikum med en forkærlighed for italienske film. Kan evt. også bruges af studerende, der arbejder med emnet illegale indvandrere.

På den lille sicilianske ø, Linosa, arbejder den unge Filippo med sin farfar som fisker på havet, så den lille familie kan få mad på bordet. En dag opdager de en båd med illegale indvandrere og kystpolitiet bliver tilkaldt som loven påkræver. Et par af de illegale indvandrere hopper dog i vandet og pludselig er det havets lov, der gælder i stedet. Filmen er instrueret af Emanuele Crialese, som selv skriver manuskripterne til sine film. Terraferma, som betyder fastland, har vundet flere priser rundt om i verdenen, bl.a. for bedste film på Venedig film festival i 2011. Filmen blev i Danmark bl.a. vist på CPHPIX festivalen og i de mindre biografer rundt om i landet.

Crialeses andre film handler også enten om området nær Sicilien eller udvandring og indvandring som fx Den ny verden fra 2006, hvor også hovedrollen Filippo Pucillo spiller med i. Der er også andre film, hvor illegale indvandrere spiller en vis rolle som fx Gran Torino med Clint Eastwood.

Et typisk italiensk drama med mange følelser og meget temperament, men også en film, der med naturskønne billeder spiller på kontrasten mellem de fattige flygtninge, der må kæmpe for livet på havet om natten og turisterne, der fester på sejlturen om dagen. Filmen arbejder med et aktuelt dilemma mellem at følge loven eller moralen.


Berlingske tidende

d. 10. maj 2012

af

af

Louise Kidde Sauntved

d. 10. maj 2012


Jyllands-posten

d. 10. maj 2012

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 10. maj 2012


Politiken

d. 10. maj 2012

af

af

Søren Vinterberg

d. 10. maj 2012


Weekendavisen

d. 11. maj 2012

af

af

Nikolaj Mangurten Rubin

d. 11. maj 2012


Filmmagasinet Ekko

Nr. 57 (2012)

af

af

Rasmus Brendstrup

Nr. 57 (2012)