Bøger / skønlitteratur til børn / roman

The 39 clues. Bog 3 : Sværdtyven


Beskrivelse


Fantasy. Jagten på de 39 spor har ført Ami og Dan til Japan. Er tegnene på sværdet en ledetråd? Andre familiemedlemmer vil dem ondt og efterlader dem i en sammenstyrtet grotte.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2009

af

af

Else Lerche

d. 31. aug. 2009

Serien bliver på 10 bind og består af bøger med løse samlekort og et web-site. Den verdensomspændende jagt på de 39 spor er for børn fra 10 år.

De tre bind har hver sin forfatter. Pladsen tillader ikke referat af bindene, men den overordnede historie er: hovedpersonerne Amy, 14 år og lillebror Dan, 11 år er forældreløse. De er en del af en verdensomspændende slægt Cahill. Da børnenes mormor dør, afslører testamentet at dele af slægten bl.a. Amy og Dan er udvalgt til at samle 39 spor fordelt over hele verden. De, der løser gåderne, vil genfinde hemmeligheden bag alkymi og blive de mægtigste slægtninge i historien eller dø under bestræbelserne. De starter i USA, derefter Paris, Wien, Japan og Korea. Amy og Dan får hjælp af deres sprogkyndige au-pair, andre vil hjælpe, men har skumle hensigter. De fleste vil Amy og Dan til livs. Sprogligt mærkes ikke, der er forskellige forfattere. Sproget flyder let og er ikke svært at læse. Der er lagt vægt på en dynamisk handling, hvor spændende episoder afløser hinanden. Personerne beskrives med ord, men rummer ingen dybde, og handlingen foregår kun på overfladen. Forsiderne har forskellig farve med serietitlen The 39 clues i centrum, bagsiden fortæller om konceptet.

Bøgernes koncept er helt deres eget.

Bøgerne kan stå alene, men bliver bedre, når man på web-sitet optages som medlem og deltager i jagten. Indenfor de afstukne rammer, at underholde i let og spændingsfyldt form, fungerer bøgerne fint.