Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Thomas Kingo: Far, verden, far vel


Beskrivelse


Fortolkning af Thomas Kingos salme Far, verden, far vel.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 17. maj 2010

Litteraturhistorikere og salmefreaks vil sluge denne nye serie, hvor forlaget lader udvalgte teologer og forfattere kommentere deres yndlingssalme. Bøgerne er desuden smukt håndværk, og serien, der kommer til at omfatte 15 titler i alt, kommer givet til at ligge under mange præstegårdsjuletræer.

Peter Brandes har illustreret Ulrik Høys kommentarer til Th. Kingos salme fra 1681 "Far, verden, far vel". Høy gør udmærket rede for salmen og dens baggrund, og man mærker, at han hverken er journalist eller teolog. Beskrivelsen af Kingos vanskelige og voldsomme familieliv omkring tidspunktet for salmens tilblivelse er velresearchet, og relateres polemisk til andre religioners stridigheder i dag. Bogen er i samme lækre udstyr som seriens andre og bringer ud over Brandes' billeder og Høys kommentarer selvfølgelig også alle salmens 15 vers. Det er ikke et egentligt litteraturhistorisk værk, og der er derfor hverken noter, kilder eller litteraturliste.

Bogen er blandt de tre første i en serie, der kommer til at omfatte i alt 15 titler i samme udstyr. Serien bliver til efter idé af Hans Edvard Nørregaard-Nielsen.

Journalisten Ulrik Høy gennemgår og kommenterer her Kingos salme "Far, verden, far vel".


Jyllands-posten

d. 27. nov. 2010

af

af

Jakob Levinsen

d. 27. nov. 2010


Berlingske tidende

d. 3. sep. 2010

af

af

Jørgen Johansen

d. 3. sep. 2010


Weekendavisen

d. 18. juni 2010

af

af

Niels Højlund

d. 18. juni 2010