Bøger / faglitteratur

Ti argumenter for at slette dine profiler på de sociale medier nu


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


10 argumenter for hvorfor man skal slette sine profiler på de sociale medier. Et par af argumenterne er f.eks., at man mister sin empati og bliver ulykkelig og usympatisk af at bruge sociale medier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2018

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 1. okt. 2018

Bogen præsenterer 10 argumenter for, hvorfor man skal slette sine profiler på sociale medier. For læsere med interesse i litteratur om nye digitale medier.

Jaron Lanier tager udgangspunkt i den forretningsmodel, som sociale medier som Google og Facebook bruger, hvor han mener at manipulation af opførsel på medierne er en væsentlig del af modellen. Argumenterne for, at man skal slette sine profiler, er blandt andet at man mister sin empati, bliver ulykkelig og et decideret usympatisk menneske af at bruge de sociale medier.

Bogen er meget sort/hvid i sin fremstilling af, hvorfor man skal slette sine profiler på sociale medier. Nogle gange kan det virke som om forfatteren taler ned til læseren. Andre gange virker det som om, at hans formål med bogen mere er at fremhæve sit kendskab til miljøet i Silicon Valley, hvor han har sin baggrund, end at skrive om det at være bruger på de sociale medier. Derfor bliver den også et meget ensidigt bidrag til diskussionen om sociale mediers indvirkning på brugerne. Bogen tager udgangspunkt i det amerikanske samfund.

En dansk bog om emnet er Trine-Maria Kristensens Få mere ud af (den tid du spilder på) sociale medier, der hjælper læseren til at reflektere over brugen af sociale medier og dermed optimere den tid læseren bruger på de sociale medier.


Weekendavisen

d. 28. dec. 2018

af

af

Pernille Stensgaard

d. 28. dec. 2018