Bøger / faglitteratur

Tid til forvandling : Venstres vej til magten


Beskrivelse


Om partiet Venstres vej til magten fra Uffe Ellemann-Jensen blev valgt til formand i 1984 og om forvandlingen af det gamle bondeparti til en politisk bevægelse med anvendelsen af de mest moderne metoder i politik under statsminister Anders Fogh Rasmusssen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2008

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 16. maj 2008

For alle med en svaghed for Anders, Uffe og Venstre i særdeleshed og dansk politik i almindelighed. En journalistisk rejse gennem det seneste tiårs succes i dansk politik: Venstres opstigen til og tilsyneladende forbliven på magtens tinde. En "Christiansborg-beretning" med bred appel som omslagsbilledet, Fogh ombejlet af journalister, formidler fint.

Forfatteren, journalist v/Weekendavisen, afdækker Venstres forvandling fra gammelt, støvet landboparti til et moderne strømlinet, tjekket parti hvor gallupundersøgelser, fokusgrupper o.a. markedsanalyse determinerede hvor man skulle placere sig politisk. HM har interviewet til højre og venstre, for den politisk velorienterede læser er meget kendt i forvejen. Bogens fortjeneste er imidlertid at den sammenfatter og kortlægger et bevidst, langsigtet strategiskift. Den perspektiverer politiske forløb, også med sans for det biografiske. HM sætter fint ord på, og bogen er bestemt ikke uinteressant læsning. Letlæst og rækker frem til efter valget november 2007.

Der er meget: fx Anne Sofie Kraghs Fogh-biografi fra 2004. I 2007 udkom en bog om Claus Hjort, strategen bag det nye Venstre, og Uffe Ellemann skrev Vejen jeg valgte tidligere i år. Anden nyere litteratur om dansk politik og/eller politikere har også berøringsflader til nærværende bog.

En journalistisk afdækning af hvordan et gammelt dansk parti der vælger at gå nye veje og tage nye metoder i brug, når sine mål. En bog om et parti der så at sige "genopfandt" sig selv.


Weekendavisen

d. 30. maj 2008

af

af

Erik Meier Carlsen

d. 30. maj 2008


Kristeligt dagblad

d. 14. juni 2008

af

af

Henrik Hoffmann-Hansen

d. 14. juni 2008


Berlingske tidende

d. 27. maj 2008

af

af

Peter Kurrild-Klitgaard

d. 27. maj 2008