Bøger / faglitteratur / interviews

Til forsvar for hykleriet : om politiske visioner og fejlbarlige mennesker


Beskrivelse


Fokus på hykleriet som et aktuelt og stigende samfundsfænomen. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for dansk politik, medier og offentlig fremtræden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2022

af

af

Louise Urban Andersen

d. 25. nov. 2022

Fokus på hykleriet som et aktuelt og stigende samfundsfænomen. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for dansk politik, medier og offentlig fremtræden.

Silas Harrebye indleder med at proklamere, at vi alle er hyklere, og bogen belyser primært hykleriet i den danske politiske verden. Bogen er delt i to: Første del definerer og diskuterer, gennem teori, hykleri som begreb. Der fokuseres på fire antagelser: at politisk hykleri er uundgåeligt, at vi lever i en tid, der kendetegnes ved hykleri, at hykleriet kan bære positive ting med sig og at der er forskellige former for hykleri. Bogens anden del tager fat i konkrete eksempler gennem interviews med politikere og meningsdannere, fx Carolina Magdalena Maier om blindheden overfor kløften mellem ideal og handlinger, Lars Løkke om frygten for anklager om hykleri som en bremseklods for visioner. Der er også interviews med bl.a. Morten Messerschmidt, Lea Korsgaard og Pelle Dragsted. Gennem bogen fokuseres der på befolkningens holdning til hykleri.

Bogen tager fat i et interessant og aktuelt emne: Hvorfor opfattes politikere og andre offentlige personer ofte mere hykleriske end resten af befolkningen? Harrebye har gennemført interviews, der med eksempler konkretiserer de fire antagelser, han stiller op. Velskrevet og veldokumenteret bog, der kommer godt omkring emnet både teoretisk og praktisk.

Hykleri og dobbeltmoral i dansk politik diskuteres også i Den umoralske politiker.