Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Til lykke, Buller!


Beskrivelse


Anna skal male et maleri til en konkurrence på skolen. Buller er lige ved at ødelægge det hele, men så får Anna en god idé.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2010

af

af

Vibeke Axelsen

d. 16. sep. 2010

Bøgerne henvender sig både med hensyn til sværhedsgrad og indhold til begynderlæsere. De kan bruges til fritidslæsning.

Forfatteren er yderst velkendt af målgruppen. Disse to bøger er i en serie på i alt fire om pigen Anna og hendes hund Buller. I Til lykke, Buller skal Anna deltage i en konkurrence. Alle eleverne i hendes klasse skal komme med et maleri, de selv har malet. Det er Bullers 3-års fødselsdag, og da hun siger til lykke til hunden, hopper den op og ødelægger hendes maleri. Det sætter dog kreative tanker i gang, og Anna vinder konkurrencen. I Vi skal lege Buller er det varmt. Buller gider ikke lege, ikke før Stine kommer med sin lille, nye og meget yndige og legesyge hvalp Fifi. Historierne er som grebet lige ud af børns hverdag. Sproget er enkelt, de fleste sætninger er med ligefrem ordstilling sat i små, overskuelige blokke. Illustrationerne i farver dominerer siderne og lægger sig fint op ad teksten.

Bl.a. i serien Zoom ind er der en hel række populære små hverdagshistorier om hunden Bobo.

Forfatteren er flittig og har skrevet mange gode bøger til den første begynderlæsning. Her er to, der kan føjes til rækken. Hundehistorier er også altid et hit, og disse to har små, fine og letforståelige pointer. Det er godt.