Bøger / faglitteratur

Til stregen : bladtegningen i Danmark. Bind 3


Beskrivelse


Pragtværk om dansk avistegnings historie og de udøvende kunstnere.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2020

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 4. juni 2020

Pragtværk om dansk avistegnings historie og dens udøvende kunstnere. Tegningen har flere funktioner, bl.a. satire, kritik og stemningsskabende illustration til fx portrætartikler eller retsreportage. Bøgerne er relevante både for dem, der interesserer sig for samfundsdebatten og de mere kunstneriske aspekter.

Bladtegner Claus Seidel beretter i dette trebindsværk om dansk bladtegnings historie og de mange kolleger, han har lært at kende. I første bind er hovedemnet den dagsaktuelle tegning, der ofte med et satirisk glimt kommenterer en person eller sag, der er på dagsordenen. Det er et journalistisk indlæg på linje med en skreven artikel, en slags visuel leder, der er populær blandt læserne, eksempelvis når dagens tegning af Julius mere end 350.000 læsere i 14 aviser hver dag. Et stort afsnit omhandler sagen med Muhammedtegningerne. I andet bind behandles reportagetegningen, fx et portrætinterview eller en retssag. I det sidste bind fortælles om bladtegnernes forening, og der er en opslagsdel med biografier, litteraturhenvisninger og personregister. Bøgerne er illustreret med bidrag fra over 200 forskellige tegnere.

Det er en sand fest at dykke ned i dette smukke trebindsværk, der selvfølgelig er spækket med strålende tegninger. Claus Seidels mere end 50 år i branchen gør ham til en meget vidende fortæller.

En meget populær bladtegner, Roald Als, udsendte for nylig sine erindringer med bogen Håndtegner.


litteratursiden.dk

d. 28. juli 2020

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 28. juli 2020

Pragtværk i tre bind om dansk bladtegning igennem tiderne med sjove, skarpe og tankevækkende kommentarer til det politiske og kulturelle liv. Claus Seidel har mange års erfaring som bladtegner, og der...


Weekendavisen

d. 26. juni 2020

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 26. juni 2020Informationer og udgaver