Bogen kan anvendes bredt både af os, der har oplevet perioden, men også af de yngre i familien. Den inspirerer til hygge, fornøjelse og fælles oplevelser generationerne imellem, og trods den kortfattede tekst kan den også anvendes til opgaveskrivning i folkeskolen, hvor bøger om de forskellige årtier er populære. Endelig kan den sikkert også bruges som hukommelsesopkvikker for demente.
Forfatteren er historiker og har på lignende vis behandlet 1960'erne, 1970'erne og 1980'erne. Et væld af fotos i sort-hvid og farver ledsaget af en kort tekst levendegør dagligdagens kulturhistorie i perioden, i særdeleshed fra børnenes og de unges verden med legetøj, samleobjekter, forlystelser, skole og fritid, mode, litteratur og den nye ungdomskultur m.m. En sand billedkavalkade, der for nogle af os er ren nostalgi.
I Jens-Emil Nielsens Ung i 50'erne, 2002, er det specielt ungdomskulturen der behandles i en noget fyldigere form, men ligeledes med rigtig mange illustrationer.
En bredt anvendelig, meget indbydende, underholdende, spændende og kalejdoskopisk gennemgang af udvalgte genstande og fænomener fra hverdagslivet i efterkrigstidens Danmark med vægt på børnene og de unges verden.