Debatprovokerende bog, hvor forfatteren giver praktiske bud på, hvordan man faktisk bekæmper det han definerer som "pseudoarbejde" i enhver organisation. Inspiration til både ledere og medarbejdere.
"Pseudoarbejde definerer vi derfor som arbejde, der ikke efterlader sig noget varigt og brugbart aftryk i verden; arbejde, som ingen rigtig ville savne, hvis det forsvandt..." Sådan lyder det i denne bog som er i 6 dele. Første del hedder: "Hvad er pseudoarbejde, og hvor kommer det fra?". Heri opsummerer Nørmark vigtige pointer om pseudoarbejde. Anden del er "Genetabler ærlighed i organisationen" og del 3:"Ledere med mere ansvar - ansatte med større frihed". Bogens del 4 er "Støttefunktioner, der faktisk støtter". 5. del hedder "Genetabler sund fornuft og reel værdisætning" og del 6 "Genetabler overblikket over, hvornår noget er godt nok". Bogen mixer teori, refleksioner og praktiske cases fra faktiske organisationer. En del af bogen er skrevet under den aktuelle pandemi, og fx hjemmearbejde er et emne. Dennis Nørmark er antropolog, foredragsholder og forfatter, han følger her op på sin tidligere bog, sammen med Anders Fogh Jensen skrev han .
Tankevækkende, velskrevet og velargumenterende bog med praktiske værktøjer så man i en organisation bedst muligt identificerer og bekæmper pseudoarbejde.
Minder mig i stil og niveau om andre refleksive debatbøger, fx af Svend Brinkmann og Morten Albæk.