Bøger / skønlitteratur / roman

Tilbage til Cold Mountain


Beskrivelse


I slutningen af Den amerikanske Borgerkrig deserterer Inman for at komme hjem til sin Ada, der med store vanskeligheder driver fædrene-gården. Deres længe adskilte liv forenes igen ved krigens afslutning.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 1998

af

af

Lone Krøgh

d. 27. maj 1998

Tilbage til Cold Mountain er en rigtig god og velfortalt historisk roman, der med sin bevægende kærlighedshistorie og ligefremme fortællestil vil appellere til voksne læsere i alle aldre. Tiden er 1864 og den unge Inman er såret og desillusioneret efter fire år i borgerkrigen. Han deserterer og påbegynder sine lange og barske vandring væk fra sydstaterne og krigens ødelæggelser. Han vil hjem til North Carolina, hvor han håber, at hans livs store kærlighed - Ada - stadig venter på ham. Ada, som hidtil har levet en beskyttet og komfortabel tilværelse som præstedatter, er blevet forældreløs og må pludselig til at slide i det for det daglige brød. Hun arver faderens gård, men aner ikke, hvordan man driver den. Til hendes store held får hun hjælp af en ung omstrejfende kvinde, som flytter ind, og sammen får de bedste "nybyggervis" sat skik på tingene. Inman og Ada følges parallelt gennem det meste af bogen, indtil sidste del hvor de mødes igen og verden atter ligger åben. En overraskende epilog sætter historien i relief. Den murstenstykke Tilbage til Cold Mountain er forfatterens debutroman og i 1997 blev den tildelt The National Book Award Afsæt god tid til læsningen, for det er en roman, man nødig lægger fra sig midtvejs!.


litteratursiden.dk

d. 14. sep. 1999

af

af

Nina Wegner

d. 14. sep. 1999

Året er 1864, og Syden er på vej til at bukke under i den amerikanske borgerkrig. Inman, en såret soldat, beslutter sig til at desertere fra krigen i stedet for at melde sig til sydstatshæren igen. In...


Weekendavisen

d. 10. juli 1998

af

af

Paul Levine

d. 10. juli 1998


Information

d. 10. juni 1998

af

af

Martin Møller

d. 10. juni 1998


Kristeligt dagblad

d. 22. juni 1998

af

af

Karin Johannesen

d. 22. juni 1998


Litteraturmagasinet Standart

Årg. 12, nr. 4 (1998)

af

af

Rasmus Blok

Årg. 12, nr. 4 (1998)