Bøger / skønlitteratur / roman

Tilfældets gud


Beskrivelse


Ana er velhavende dansk karrierekvinde, som går ned med stress. Hun forsøger at finde en mening med sit eget liv ved at sponsere en uddannelse for en ung gambiansk kvinde, men projektet går helt galt.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 25. mar. 2011

Med hver ny roman er Kirsten Thorup i stand til at foretage markante skift i tid og sted, og denne foregår således i Afrika og London og har en udbrændt og hudløs forretningskvinde som hovedperson. Målgruppen vil være læsere af forfatterskabet, men især læsere med interesse for forholdet mellem rig og fattig i en globaliseret verden.

Danske Ana er i 40'erne og en yderst succesfuld karrierekvinde i et multinationalt finanshus i København. Hun har ingen familie og ingen venner, men lever og ånder for sit arbejde, hvor hun tjener rigtig godt. Nu er hun ramt af stress og er på rekreation i Gambia. Her møder hun en fattig ung pige, Mariama, som hun nærmest bliver besat af, og hvis uddannelse hun påtager sig at sponsere. Intet går dog som ventet, og da Ana langt om længe får Mariame til London, hvor hun også selv slår sig ned, går det helt galt. Tilfældets gud er en velskrevet roman med gode skildringer af miljøer og personer, men personligt har jeg haft svært ved at følge Anas projekt og hendes undergangsdrift.

Forskellen mellem verdens rige og fattige skildres bl.a. i Jakob Ejersbos Afrika-trilogi, 2009, i Kirsten Hammanns En dråbe i havet, 2008, og i Sara Johnsens White man, 2009.

Med sin nye roman træder den altid velskrivende Kirsten Thorup ind på en ny scene; forskellen mellem verdens rige og fattige beskrevet gennem en stresset og overfølsom dansk karrierekvindes møde med en ung gambiansk kvinde. Især for læsere med interesse for uligheder i en globaliseret verden.


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2011

af

af

Merete Trap

d. 12. nov. 2011

Hvis du ved et tilfælde mødte en fattig afrikansk pige, ville du så give hende en skilling, eller ville du tage hende med hjem og give hende hele dit liv? Da karriere-kvinden Ana tager på en afbudsrej...


Berlingske tidende

d. 5. apr. 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 5. apr. 2011


Jyllands-posten

d. 12. apr. 2011

af

af

Erik Svendsen

d. 12. apr. 2011


Kristeligt dagblad

d. 5. apr. 2011

af

af

Lars Handesten

d. 5. apr. 2011


Information

d. 5. apr. 2011

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 5. apr. 2011


Standart

Årg. 25, nr. 2 (2011)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 25, nr. 2 (2011)