Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Tillykke med din krise! : en komiker bag facaden


Beskrivelse


Komikeren og skuespilleren Finn Nørbygaards (f. 1952) beretning om sit liv og de kriser, der førte til et årelangt terapeutisk forløb og en uddannelse som psykoterapeut.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Henvender sig bredt til læsere af biografier, og her især de mange som holder af at læse om kendte personers liv på godt og ondt.

Finn Nørbygaard, som jeg indrømmer at have grinet meget af, fortæller i sin bog, i samarbejde med journalisten Heidi Vesterberg, ærligt, menneskeligt og nærværende om livskriser, hvor der bestemt ikke er meget at grine af. FN fortæller hele sin livshistorie og reflekterer tankevækkende. Men FN er meget andet end blot en sjov kendt mand, han er bl.a. også psykoterapeut. Og i bogen fortæller han om kriserne og sit senere virke som psykoterapeut. Det er sikkert ikke altid lige let at være berømt i Danmark, og på den måde er Finns historie anderledes end de flestes. Men livskriser rammer os alle. Finns bog beviser, at livskriser ikke kender forskel på mennesker, og at det er måden vi tackler problemerne på, som bestemmer muligheder og livslykke. Finn skriver gribende bl.a. om at komme ud på den anden side og lære at lytte til kroppens signaler, og hvad det egentlig er han har brug for og lyst til: "Jeg er blevet set af det eneste menneske, der kunne give mig den anerkendelse jeg savnede, mig.".

Der findes ikke andre biografier om Nørbygaard, men andre lignende ærlige livshistorier af kendte, fx Stig Rossens Livet skal ikke leves på automatpilot.

Dejlig livsbekræftende biografi og rejse i sind og tid gennem livskriser. Velskrevet og klog på en ligetil humoristisk befriende måde. Kan bestemt være en inspirator for andre i livskrise.


Jyllands-posten

d. 13. nov. 2007

af

af

Henrik Lyding

d. 13. nov. 2007


Sind bladet

Årg. 37, nr. 1 (2008)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 37, nr. 1 (2008)


Sind bladet

Årg. 38, nr. 4 (2009)

af

af

Jesper Sten Andersen

Årg. 38, nr. 4 (2009)