Primært til børnehavepædagoger, men den er spændende også for andre der møder børn i 4-8-årsalderen i deres daglige arbejde dvs. personale i indskolingen og SFO samt bibliotekarer.
Bogen er et resultat af samarbejdet mellem pædagoger, fortællere og børnebibliotekarer i Læselystnetværket i Herlev. Formålet er at både børn og voksne skal høre eventyret, opleve det, lege med det, genfortælle det og bruge det til at arbejde musisk med bøger, fortælling, musik, krop og bevægelse, billeder, sprogstimulering, socialisering, identitetsdannelse og læreplaner. Det klassiske japanske folkeeventyr om Timo Moto er ikke tidligere oversat, men det bliver brugt i forbindelse med fortællingen i andre lande bl.a. USA. Det er smukt illustreret med kunstneren Claus Thurøes malerier, skabt specielt til denne udgivelse. Interessen for japansk kultur er stor i disse år, også blandt de yngste der kender manga og de fremragende japanske film, anime, så det er et spændende valg af tema med rige muligheder for formidling. Bogen afrundes med en litteraturliste og web-adresser til yderligere inspiration.
Lene Brok har udgivet bogen Fortæl! Fortæl! en bog om fortællingens rum, 2005, med råd og metoder til hvordan den mundtlige fortælling inddrages i børns hverdag og skaber et levende fortællemiljø i børneinstitutionen, skolen og på biblioteket.
En spændende og inspirerende udgivelse der giver lyst til at arbejde med eventyret og til at være med til at give liv til den mundtlige fortælletradition.