Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Tit-tit - sommerfugl


Beskrivelse


Pegebog. Hils på sommerfuglen og 10 andre dyr. Ved du hvilken lyd de siger? Bogen har papsider og et håndtag, så du let kan gå rundt med den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2019

af

af

Bo Knudsen

d. 8. juli 2019

Fire bøger med papsider og håndtag. Hver med tegninger af 11 dyr. Til en snak om dyr og dyrelyde med børn op til 2 år.

De fire bøger er opbygget ens med en tegning af et dyr på forsiden og et på hver af de efterfølgende 10 sider. Dyrene er i kraftige farver på skiftende, ensfarvet baggrund. Teksten på hver side består af dyrets navn, et ord for dyrets lyd samt et kort udsagn, fx "Pingvin" - "kraaa! kraah!" - "Se, hvordan jeg vralter af sted, når jeg går!". Dyr uden stemme får lyde som "fsssssh" for sneglen eller "kravle, kravle" for skildpadden. De afrundede papsider har forskellig størrelse og øverst et udstanset håndtag.

Farvestrålende, solide bøger der med håndtag og afrundede sider i forskellig størrelse er fine at håndtere og bladre i for de 1-2-årige. Desværre er indholdet tyndt. De smilende dyr er tegnet i en enkel, anonym streg og ses uden baggrund og uden sammenhæng med levested, bogens øvrige dyr eller dyret på modstående side. Selvom alle dyrene er forskellige, virker bøgerne meget ens, fordi alle dyr er blandet uden tematisk opdeling i fx kæledyr/vilde dyr/bondegård/krible-krable.

Forlaget er selv kendt for en stribe anbefalelsesværdige bøger i samme koncept for aldersgruppen, bl.a. BondegårdsdyrBamses tingDyrDet passer perfekt - dyr med fotos og Bamses ting tegnet af Jan Mogensen. I øvrigt er der rigtigt mange begynderbøger med dyr, af nyere eksempelvis Dyr og Det passer perfekt - dyrForlaget er selv kendt for en stribe anbefalelsesværdige bøger i samme koncept for aldersgruppen, bl.a. Bondegårdsdyr med fotos og tegnet af Jan Mogensen. I øvrigt er der rigtigt mange begynderbøger med dyr, af nyere eksempelvis Dyr og Det passer perfekt - dyrForlaget er selv kendt for en stribe anbefalelsesværdige bøger i samme koncept for aldersgruppen, bl.a. Bondegårdsdyr med fotos og Bamses ting tegnet af Jan Mogensen. I øvrigt er der rigtigt mange begynderbøger med dyr, af nyere eksempelvis og Det passer perfekt - dyrForlaget er selv kendt for en stribe anbefalelsesværdige bøger i samme koncept for aldersgruppen, bl.a. Bondegårdsdyr med fotos og Bamses ting tegnet af Jan Mogensen. I øvrigt er der rigtigt mange begynderbøger med dyr, af nyere eksempelvis Dyr og .Informationer og udgaver