Bøger / faglitteratur / billedværker

Tivoli - en eventyrlig blomstrende have


Beskrivelse


I tekst og billeder tages vi med igennem Tivolis haver, beplantningerne, vandet, træerne og blomsterne, som er en vigtig del af den gamle forlystelsespark. Der fortælles om chefgartner Tom Knudsens designs og tanker året rundt, også ved specielle begivenheder som halloween og jul.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2019

af

af

Rikke Bruun

d. 13. maj 2019

I tekst og billeder tages vi med igennem Tivolis haver; beplantningerne, vandet, træerne, blomsterne, som er en vigtig del af den berømte forlystelsespark. For læsere med interesse i planter og haver eller læseren, som bare vil nyde de smukke fotos fra verdens ældste forlystelsespark.

Lige siden åbningen af Tivoli i 1843 har blomster og træer været en vigtig del, som har bundet parkens forlystelser sammen. Nutidens haveplan bygger på G. N. Brandt og Poul Henningsens plan fra 1945, som opdelte Tivolihavens ca. 8 ha. i tre områder; Traditionstivoli, Parktivoli og Populærtivoli. Fotograf Ann Malmgren og forfatter Marian Haugaard Steffensen tager os med rundt i haven og introducerer os for parkens haveafsnit og bygninger med de mange blomster og træer i både tekst og foto, og fortæller om chefgartner Tom Knudens designs og tanker året rundt; også ved specielle begivenheder som halloween og jul. Bogens mange små og store fotos illustrerer haverne og planterne i såvel oversigtsfotos som i nærbilleder.

En meget smuk og omfattende bog om Tivolis haver, som sagtens kan nydes i sig selv, men hvor der også er masser af inspiration at hente for haveelskere.

Tivoli (Ved Hedebo Olsen og Schaldemose) er også et fotoværk om , som dog har mere fokus på hele stedet og historien.


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2019

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 25. juni 2019

Ny fotobog sætter fokus på Tivolis spektakulære haveanlæg og er en af de flotteste bøger, der hidtil er udgivet om Tivoli. Fotograf Ann Malmgren og forfatter Marian Haugaard Steffensen tager læseren m...