Bøger / faglitteratur til børn

Tivoli


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om Tivoli med opslag om historien, forlystelser, pantomime og årets gang i haven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2014

af

af

Mads Overmark

d. 19. feb. 2014

Bogen henvender sig til de børn i 1.-2. klasse, der har knækket læsekoden, og som skal oparbejde rutine, genkendelse af ordbilleder og træne indholdslæsning. Skal indskolingsbørnene arbejde med tværfagligt emne om Tivoli bør materialet kunne findes i bogbunken. Den kan også bruges som ren underholdning eller bladrebog i 0. klasse. Mod betaling kan der hentes opgaver på forlagets hjemmeside.

I denne bog kan eleven få lidt viden om verdens mest kendte forlystelsespark. Hun kan læse lidt historie, om Pantomimen, noget om forlystelserne samt årets gang i Tivoli. Emnet er velvalgt til målgruppen, der findes næppe nogen børn, der ikke kender eller ønsker at besøge stedet. Sproget er dagligdags og ofte direkte henvendt til læseren. Teksten er skrevet med enkle sætninger, store bogstaver og dobbelt linjeafstand, der hjælper begynderen. Informationerne er ledsaget af stemningsfyldte farvefotos. De kan i nogen grad anvendes til arbejdet med forforståelse og til at lette afkodningen, men er bedst til at støtte den efterfølgende genfortælling.

Emnet Tivoli er ofte anvendt i skønlitteraturen til begynderlæseren fx Emil og Luna i tivoli og Bo i Tivoli, men nærværende er den første fagbog. Det er oplagt at lave sammenligninger af genrerne. Bogen ligner de øvrige udgivelser i serien, hvad angår layout og tilrettelæggelse.

Lidt viden om Tivoli i en tilgængelig form til glæde for begynderlæseren.