Bøger / faglitteratur / vejledninger

Tøj til forretningskvinden


Beskrivelse


Forslag til et personligt tøjvalg for kvinder i forretningsverdenen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 13. aug. 2008

En håndbog i at blive bevidst om, hvilke signaler tøjet sender. Tager sit udspring i det private erhvervsliv og vil kunne guide kvinder, der er usikre på deres påklædning i arbejdssammenhæng.

Brancherne reklame, salg, finans og funktionær samt ledere gennemgås. I et indledende afsnit om "the basics" gennemgås dos 'n don'ts inden for "the suit", "the shirt", "the pants" osv. På trods af de engelske udtryk, der myldrer i teksten, er det en dansk bog, hvor der lægges vægt på, at man som kvinde skal ramme firmaernes stil/dresscode. Sproget er kortfattet, og forfatteren "dutter" læseren. Hver branche får generelle betragtninger, inden forfatteren konkret foreslår en række outfits, der kan være mere eller mindre løsslupne. Og her er det løsslupne at vælge en top med lidt pynt/flæser, der matcher tonen i suitet.

Forfatteren har i 2007 udgivet Tøj til forretningsmanden, der er bygget op på samme måde. Der findes flere bøger om kvinder og tøj, men denne er specifikt rettet mod "corporate women", for nu at blive i tonen. Kan anvendes på linje med "mandeudgaven" og vil give ideer til kvinder, der har brug for specifikke angivelser. Hvert sæt tøj er angivet med mærke eller designer.

Tøjguide til forretningskvinden, der har brug for at blive bevidst om, hvad tøjet signalerer. Forskellige brancher, forskellige signaler. Alle inden for det private. Kort og konkret. Direkte uden at være sprælsk.