Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Tøj


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Vi forsker i..., natur/teknik 3.-6. klassetrin.

Indhold

Mode ; Genbrug ; Skind ; Uld ; Silke ; Bomuld ; Farvning ; Kunstfibre ; Fremstilling af tøj ; Intelligent tøj ; Det nødvendige tøj


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2010

af

af

Marianne Andreasen

d. 18. juni 2010

Denne nye serie er målrettet undervisning i natur/teknik på 3 - 6. klasse. Bogen kan bruges til klasse, gruppe og individuelt arbejde. Udover dette vil denne bog også kunne vedkomme den interesserede læser på både skole- og børnebibliotek.

I 11. afsnit bliver bogens temaer præsenteret i letlæst, tospaltet tekst. Emnerne er bl.a.: mode, genbrug, farvning, kunstfibre og intelligent tøj. De mest anvendte materialer, som skind, uld, silke og bomuld, bliver beskrevet historisk, hvad råstofferne i grunden er og ikke mindst processen fra råmateriale til beklædning. Bogen er gennemillustreret med flotte, farverige fotos og tegninger, der understøtter teksten på bedste vis. I hvert afsnit er der bokse med "Forsk selv" med mange varierede, konkrete forsøg. Lærerhåndbogen, der hører til, beskriver bogen/seriens hensigt og gennemgår de enkelte afsnit med mål, arbejdsmetoder og baggrundsviden til læreren. Der er 27 kopiark til eleverne med et væld af inspirerende opgaver.

Gyldendals serie De små fagbøger har en en titel Tøj og mode for nogenlunde samme målgruppe, men den er ikke undervisningsorienteret på samme måde, som den foreliggende bog.

Det er en interessant bog med potentiale, idet tøj er noget, vi alle bruger. Det store ressourceforbrug i forbindelse med tøjfremstilling, modens indflydelse og betydning kunne måske give stof til eftertanke for den enkelte læser.