Bøger / skønlitteratur / digte

Toværelses med lykkelig udgang


Beskrivelse


Jens Blendstrup's tekster indgår i et samspil med Lars Gundersen's fotografier. Billederne optræder i serier som variationer over tre motiver. En græsplæne set i fugleperspektiv omgivet af en boligkarré, en krøllet kuvert, forsynet med Jens Blendstrup's tekst, og en række kvindekroppe indfanget i forskellige situationer i et byrum.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2008

af

af

Jens Hjøllund

d. 14. apr. 2008

Billedsiden akkompagnerer og indfanger fint grundtonen i Jens Blendstrups sprælske og fabulerende tekster, der er som et opdateret konglomerat af Seeberg, Højholt og Ørnsbo.

JB's tekster optræder i mange sammenhænge: I bogform, på nettet og som spoken word. Her indgår de i et samspil med fotografier af Lars Gundersen. Billederne optræder i serier som variationer over tre motiver. En græsplæne set i fugleperspektiv omgivet af en boligkarré, en krøllet kuvert, forsynet med JB's tekst, og en række kvindekroppe indfanget i forskellige situationer i et byrum. Under overskrifterne "Verdensfirmaet hjem kære hjem", "Posthus Montmartre" og "Voyeur jagtstuen" er JB's prosalyriske tekster klippet ind i disse fotocollager. Det er humoristiske, barokke og absurde tekster, men også med moralsk og samfundskritisk vid og bid. Specielt er teksterne i det første afsnit variationer over et velkendt Blendstrup-tema: Livet i parcelhus-Danmark: "Gå ikke ind her. Mennesker saboteres i det afsporede hjem. Frihedskæmpere bortsprænger dig totalt i stuens læderbjerglandskaber.".

Indholdsmæssigt placerer teksterne sig i forlængelse af JB's to foregående novelle/prosasamlinger: Laterna Vagina, 2000, og Pludselig flæben, 2007.

Tekster og fotografier indgår i et æstetisk vellykket med- og modspil. Bogen er et kunstnerisk sammenhængende og gennemført koncept, om end den sprælske og rablende ordstrøm læst fra ende til anden ikke undgår at forekomme en anelse forudsigelig og kalkuleret.


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2008

af

af

Lida Wengel

d. 16. juni 2008

Angst for hulmure, definition af hvad flintestensdamer er, kontaktannoncer og et brev fra nummerologen! Fantastisk flot fotobog med finurlige tekster! Fantastisk flot bog i tre meget forskellige dele:...


Information

d. 8. maj 2008

af

af

Tue Andersen Nexø

d. 8. maj 2008


Jyllands-posten

d. 29. apr. 2008

af

af

Erik Svendsen

d. 29. apr. 2008


Berlingske tidende

d. 3. maj 2008

af

af

Nanna Goul

d. 3. maj 2008


Weekendavisen

d. 16. maj 2008

af

af

Liselotte Wiemer

d. 16. maj 2008


Standart

Årg. 22, nr. 3 (2008)

af

af

Mads Schjødt Jonasson

Årg. 22, nr. 3 (2008)