Filmen vil være noget for Grønlands-interesserede.
Filmens indledning er sensationelle avisoverskrifter i stil med "grønlandske børn sulter" og "unge grønlændere flygter fra elendigheden". Instruktøren Ivalo Frank har sat sig for at skabe en dokumentarfilm, der viser, hvordan det grønlandske folk forsøger at genskabe selvrespekten og den kollektive identitet. I filmen fortæller 4 kunstnere: Julie Hardenberg (fotograf), Makka Kleist (skuespiller), Mikisoq Lynge (filmproducer) og Peter Motzfeldt (musiker) om de grønlandske problemer - som måske ikke er så specielle endda. Ifølge sin hjemmeside har Ivalo Frank (f. 1975) lavet film før denne, men ingen er at finde på danske biblioteker.
På bibliotek.dk findes mange film om Grønland. Umiddelbart vil denne bedst kunne sammenlignes med Anne Regitze Wivels Menneskenes land fra 2006, der også handler om grønlændernes identitet.
I Tro, håb og Grønland fortæller 4 kunstnere om grønlændernes selvforståelse og identitet. Jeg synes ikke, at filmen var uinteressant, men den viser med at mulig tydelighed, at det er svært at få sagt noget præcist og generelt om emnet. Jeg tror ikke, at filmen vil få høje udlånstal, men den bør være repræsenteret på de største biblioteker.