Bøger / faglitteratur

Tro på dit barn : forældreguide til robuste og livsglade børn


Beskrivelse


Inspiration, redskaber og konkrete råd til forældre om hvordan en anderledes kommunikation med barnet kan ændre såvel samværet som barnets tro og syn på sig selv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2010

af

af

Jytte Bræmer

d. 25. mar. 2010

For forældre, der efterspørger inspiration til at arbejde med forældre/barn relationen.

Måden vi kommunikerer med andre mennesker er med til at definere relationen. Det gælder også i den ofte komplicerede relation mellem forældre og børn, hvor store følelser, høje ambitioner og brændende ønsker lige så ofte kan være en hindring som en hjælp i samspillet. Vi vil det bedste for vores børn, men i vores bestræbelser på at hjælpe, overser vi måske barnets egne evner og kompetencer. Giv barnet mere ansvar, vær bevidst om, hvordan kommunikationen konstituerer forventninger og er med til at forme barnets selvbillede og selvværd. Gennem personlige erfaringer med egne børn giver de to forfattere gode konkrete råd til, hvordan vi ved at ændre vores kommunikation og ved hjælp af begreber som reframing og perspektivskift kan give et mere positivt samvær og opbygge barnets selvtillid. Bogen går ikke i dybden, men bevæger sig meget i overskriftsform, men kan være en hurtig læst bog, der giver stof til eftertanke og lyst til at ændre adfærd og tro på, at det kan lykkes. Positiv tænkning gennemsyrer bogens tilgang til livet og børnene.

Bogens tankegods ligger meget tæt på Jesper Juuls bøger om det kompetente barn. Denne her går dog slet ikke så meget i dybden, og vil ikke blive brugt professionelt, men blot som en lille nem selvhjælpsbog for forældre.

En lille bog for forældre om, hvordan en anderledes kommunikation med barnet kan ændre såvel samvær som barnets tro og syn på sig selv.


Politiken

d. 24. apr. 2010

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 24. apr. 2010


Weekendavisen

d. 4. juni 2010

af

af

Damian Arguimbau

d. 4. juni 2010