Bøger / faglitteratur

Trolde : om mennesker som har andre i deres vold


Beskrivelse


En personlig beretning om at blive fanget i parforhold, hvor partneren øver psykisk vold. Om psykologiske årsagssammenhænge og hvordan man kan gøre sig fri af forholdet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2010

af

af

Anny Skov Madsen

d. 7. okt. 2010

Det er en enkel og letlæselig introduktion til, hvordan man kommer ud af vanskelige forhold. De primære læsere vil være de, der er i et sådant forhold. Også de pårørende kan have gavn af at læse med, så man bedre forstår processerne.

Trolde er et udtryk, der betegner mennesker, der er vanskelige at leve sammen med. Ordet dækker en bred vifte af psykopater, alkoholikere, misbrugere eller meget egocentriske personer. Bogen fortæller i små korte kapitler om det at leve sammen med en trold, hvordan det påvirker følelser, energi og selvværd og forårsager stressymptomer som angst og søvnproblemer. Ligeledes er der kort beskrevet om de forskellige faser fra bevidstgørelse til frigørelse, og hvordan man tackler at have børn med trolde. Bogen fortæller i du-form og er derfor meget nem at læse. For nogle vil den være for enkel. Forfatteren er autodidakt coach og foredragsholder.

Om psykopater er der bl.a S. Udsen Psykopater i jakkesæt, 2006, og R. Norwood: Kvinder, der elsker for meget, 1987 handler om kvinder, der lever i afhængighhed.

Det er en enkel og letlæselig bog om at leve sammen med psykopatlignende personer, og om hvordan man ved bevidstgørelse kan frigøre sig og få et nyt liv. Bogen vil for nogle være en førstehåndsintroduktion til at blive bevidst om problemet. For andre vil der være behov for mere viden og psykologisk beskrivelse.