Bøger / faglitteratur

Tvivl på alt og tro på meget : jagten på sandheden - politiets afhøringsmetoder


Beskrivelse


Om afhøringens historie, med teorier og cases. Samt et indblik i politiets interview- og spørgeteknik.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. okt. 2012

Målgruppe er læsere, der interesserer sig for politiets og efterretningstjenestens arbejde og metoder, og politisk interesserede som følger debatten om fx åbenhed eller manglen på samme i PET.

Hans Jørgen Bonnichsen som de fleste nok kender som en engageret debattør, med stor erfaring fra Rejseholdet og som operativ leder af PET, skriver her en bog, der for første gang beskriver og forklarer politiets afhøringsmetoder. Han gennemgår i bogen teorierne og metoderne. Han redegør for afhøringens historie, og beskriver ved hjælp af cases interview- og spørgeteknik. En overskrift hedder fx "Den sorte streg i panden - om kroppen som sladrehank". En anden overskrift er "Sandhedens øjeblik - om hvad der får en mistænkt til at tilstå". Afsnittet har udgangspunkt i en konkret sag, hvor en kvinde er mistænkt for et knivdrab begået i formodet selvforsvar. Bogen henviser flittigt til anden litteratur på området. Et appendiks indeholder "Retsplejeloven, kapitel 68", om "Afhøringer og særlige efterforskningsskridt", og "Konventionen til Beskyttelse af Menneskerettigheder og Grundlæggende Frihedsrettigheder" fra 1950. Bonnichsen har bl.a. også skrevet Hånden : en PET- og politikrønike fra 2008.

Andre bøger af politifolk er fx Han fik morderne til at tilstå af Tom Christensen eller Man jager et bæst og fanger et menneske af Bent Isager-Nielsen.

Velskrevet bog om politiarbejde, hvor forfatternavnet alene, især på større biblioteker, vil trække læsere.


Jyllands-posten

d. 5. dec. 2012

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 5. dec. 2012