Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tyrkisk Peber


Beskrivelse


Sofie på 16 år vil gerne finde den eneste ene. I sin søgen prøver hun noget af, som hun bliver nødt til at vikle sig ud af igen. Det lykkes heldigvis for hende.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Vibeke Axelsen

2007

Bogen er i serien Zoom on og kan læses af børn - specielt piger - fra 14 år, der søger letlæste bøger med et indhold, der rammer deres pubertetskvaler især med hensyn til det seksuelle.

I en letlæst, realistisk genre lader forfatteren Sofie fortælle om sine problemer med sit liv. Fokus er på "det med drengene", forelskelse og det seksuelle. Hun kommer - i sin søgen og sin iver efter at prøve sig af - ud i noget, som hun ikke kan styre, og som hun fortryder. Hun slipper dog helskindet ud af det og slutningen antyder, at hun er kommet videre og modnet. Hvis læseren kan læse mellem linierne, får man også en historie om en 16-årig pige, der har det svært på hjemmefronten med en paplillesøster, en ny far og en mor, som hun savner at være sammen med, som hun var det tidligere i sin barndom. Der er intertekstualitet bl.a. til filmen Den eneste ene, og titlen er dobbelttydig. Sproget er let at læse, og den megen dialog i et nutidigt teenagesprog hjælper den unge læser. Illustrationerne lægger sig op ad den populære mangategneserie-stil.

Der er stor efterspørgsel på lette ungdomsbøger. Der er mange kvalitetsbud i Zoom on, og denne er i stil med de populære Vild med dig og Vild med kærlighed af Roholte.

Der er skildret et fint portræt af en usikker ung pige, som må igennem en del, før hun finder sig selv. Med denne beskrivelse er det en roman om at "rejse ud" og prøve af, for til sidst at finde sin identitet.


BUM

Årg. 24/25 (2006/2007)

af

af

Finn Barlby

Årg. 24/25 (2006/2007)