Bøger / faglitteratur / vejledninger

Udrensning og forvandling : den gådefulde appelsinhud og andre bindevævsophobninger fjernes med den effektive metode "bindevævsmassage med sugekopper" : udrensning og forvandling af kroppen med bindevævsmassage med sugekopper og andre virksomme metoder, der frigør bindevævet for ophobninger af væske og affaldsstoffer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 31. mar. 2011

Bogen er til dem, der ønsker at læse om, hvordan man kan udrense affaldsstoffer og væske, som har ophobet sig i kroppens bindevæv.

Susanne Jonassen er sygeplejerske, bindevævsmassør og akupunktør og har i 18 år arbejdet med bindevævsmassage med sugekopper. Ifølge forfatteren er formålet med hendes bog at fortælle at appelsinhud, overvægt, væskeophobninger, udspændt eller løs hud ofte er et resultat af mangelfuld udrensning af affaldsstoffer. Her kan bindevævsmassage med sugekopper være en effektiv metode til at afhjælpe dette. Desuden mener hun at kost, motion, vores tøjbeklædning og følelser har en direkte indvirkning på blodgennemstrømningen. Jonassen går på udmærket vis i dybden med fysiologien i forhold til væskeophobninger, behandling med sugekopper, hvilke typer af kost der er sunde/usunde, men også en mere målrettet coaching-del, der sætter fokus på livsstilsændringer. Desuden kan billeder og beskrivelser bruges som hjælp til selvhjælp, hvis man selv vil arbejde med bindevævsmassage. Bogen kommer godt rundt om emnerne, uden at det på nogen måde bliver poppet. Egentlig tror jeg, at den, der vil tage en sådan bog med sig, vil få glæde af den. Den kommer godt rundt om problematikken med væskeophobninger, så det ikke kun handler om en sugekopteknik, men det hele menneske.

Jeg har ikke fundet andre titler omkring bindevævsmassage med sugekopper.

En interessant oplysende bog om bindevævsophobninger. Den er saglig og informativ.