Seks essays om Grundtvig, pædagogik og kristendom, der belyses ud fra et citat af Georg Brandes om læsning. For fagfolk og forskere inden for kristendom eller pædagogik.
Bogen indeholder seks essays. Tre er om Grundtvig og hans værk, de øvrige er om henholdsvis højskoler i udlandet (Canada og Bangladesh), efesernes Artemis og moralundervisning i folkeskolen. I alle seks essays har forfatteren brugt en tilgang, som stammer fra et essay af Georg Brandes, at man kan skabe udsyn fra det specielle til det almene, indblik ved at gå fra det almene til det specielle, og endelig kan man behandle et emne ud fra begge synsvinkler på en gang. Knud Eyvin Bugge (f. 1928) har været professor på DPU i religion og kristendom. Han er ophav til et omfattende forfatterskab om bl.a. pædagogik, Grundtvig, kristendom og folkehøjskoler.
Omslag, korrektur og tilrettelæggelse gør det til en smuk bog med et flydende og alment forståeligt sprog. Informativt noteapparat og litteraturliste. Indholdet er på et meget specialiseret niveau, og den metodiske tilgang med afsæt i Brandes-citatet er umiddelbart svær at få greb om.
Tilgængelighed og diversitet i bogen gør den mest sammenlignelig med Bugges egen Spor i sneVed lejlighed, men søger man en nyere og mere almen antologi specifikt om Grundtvig og hans værk, kan man gribe til Auken og Sunesen Ved lejlighedTilgængelighed og diversitet i bogen gør den mest sammenlignelig med Bugges egen Spor i sne, men søger man en nyere og mere almen antologi specifikt om Grundtvig og hans værk, kan man gribe til Auken og Sunesen .