Bøger / skønlitteratur / digte

Udvalgte værker (flere sprog)


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Indeholder 16 udvalgte digte på vers og en række fragmenter. Værkerne er gendigtet bevidst kongenialt med værkernes oprindelige atmosfære båret af rim og rytmer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2010

af

af

Torben Wendelboe

d. 3. nov. 2010

Udgivelsen henvender sig til publikum med interesse for de helt store, revolutionerende skikkelser i verdenslitteraturen.

Arthurs Rimbauds revolutionerende betydning for udviklingen og synet på litteratur, navnlig lyrik er velbeskrevet. Han skabte inden sit 22. år en række centrale tekster og lagde derefter digtningen bag sig. Dette udvalg af hans tekster omfatter bl.a. et udvalg af hans breve med centrale udsagn, som man kan bruge som udgangspunkt for en vandring ind i hans fascinerende univers, fx i brev til Paul Demeny: "Digteren gør sig til seer igennem en langvarig, grænseløs og logisk forstyrrelse af alle sanser". Det er godt at have med, hvis man er uvant med forfatterskabet, som man kan møde i fx de kendte En årstid i Helvede og Illuminationer og i den herlige for første gang oversatte satire Et hjerte under kutten. Værkerne er gendigtet bevidst kongenialt med værkernes oprindelige atmosfære båret af rim og rytmer, og Hippolyte de la Garde har oversat, så man som læser kan lade sig suge ind i forfatterskabet på dansk - den franske originaltekst er trykt parallelt. Livfuldt illustreret af Mark Tholander. Detaljeret indholdsfortegnelse.

Som det fyldigste udvalg på dansk og med ikke tidligere oversat materiale et oplagt valg. Kan evt. suppleres med Rolf Gjedsteds oversættelser. Anvendelse fx som samme forlags udvalg af Baudelaires prosa.

En fyldig, velsammensat og væsentlig tilføjelse af Rimbaud udgivelserne på dansk.


Jyllands-posten

d. 20. dec. 2010

af

af

Erik Svendsen

d. 20. dec. 2010


Politiken

d. 17. nov. 2010

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 17. nov. 2010