Bøger / faglitteratur

Udviklingsforstyrrelser og psykisk sårbarhed


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Neuropsykologisk og praktisk-pædagogisk vejledning til dem, som arbejder med børn og unge med udviklingsforstyrrelser som ADHD, Aspergers syndrom og Tourettes syndrom og en vejledning for forældre og pårørende til børn og unge med disse udviklingsforstyrrelser til at få forståelse for syndromerne samt redskaber til at hjælpe børnene.

Indhold

Samfund og diagnoser (Normalfordeling og evner ; Afgrænsende og beskrivende symptomer ; Årsagsforklaringer ; Genetik ; Hjernen og udviklingsforstyrrelser). Beskrivende symptomer (Empatiforstyrrelse ; Problemskabende adfærd ; Strategiforstyrrelse ; Sanseforstyrrelse ; Stressfølsomhed). Praksis i indsatser (At arbejde i specialpædagogiske indsatser ; Medicinering ved udviklingsforstyrrelser ; Kort om udredning)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. feb. 2012

Neuropsykologisk og praktisk-pædagogisk vejledning til lærere, pædagoger og psykologer, som arbejder med børn og unge med udviklingsforstyrrelser som ADHD, Aspergers syndrom og Tourettes syndrom. Bogen er også en god vejledning for forældre og pårørende til børn og unge med disse udviklingsforstyrrelser til at få forståelse for syndromerne samt redskaber til at hjælpe børnene. Derudover er det også en oplagt udgivelse til studiebrug for de pædagogiske og psykologiske faggrupper.

Bogens 3 forfattere er henholdsvis psykolog, pædagogisk rådgiver samt speciallæge i psykiatri. Dette resulterer i, at de samlet kommer godt rundt om emnet og får det belyst fra alle vinkler. Bogen er bygget op over tre dele. Del 1 gennemgår diagnoseperspektiverne, del 2 fortæller om symptomerne og del 3 ser på den specialpædagogiske praksis indenfor forfatternes tre forskellige roller.

Det vil også være interessant for denne bogs målgruppe at læse titler som ADHD : livslange perspektiver og særlige behov, 2011, Legebog for børn - med autismespektrum- eller sanseintegrationsforstyrrelser : sjove lege, der styrker sociale og motoriske færdigheder, 2011 eller Uta Friths Autisme og Aspergers syndrom : en introduktion, 2010.

Det er en både velskrevet og fagligt kompetent udgivelse, som gør god gavn for både pårørende og folk, der arbejder med børn og unge med udviklingsforstyrrelser.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. apr. 2012

af

af

Flemming Platz

d. 17. apr. 2012